Zippo Aanstekers

door | 29 mei 2016

een all-time classic onder de aanstekers is natuurlijk de zippo. De zippo aansteker word al jarenlang gebruikt door mensen en hij kenmerkt zich door zijn vorm die iedereen direct zal herkennen. De zippo aanstekers zijn onder andere zo uniek omdat ze werken op benzine en niet op butaangas zoals de meeste aanstekers. Tevens worden ze nog ouderwets ontstoken door middel van een vuursteentje.

Zippo Aanstekers

Het merk zippo bestaat al sinds de jaren ’30. Het merk is opgericht door George G. Blaisdell uit Pensyllvania, Amerika. De allereerste zippo’s kostten slechts $1.95, ten opzichte van de prijzen die tegenwoordig gevraagd worden voor deze hoge kwaliteit aansteker is dat natuurlijk een schijntje. Zippo’s hebben een levenslange garantie, waaraan je dus ook al kan afleiden dat ze van een erg goede kwaliteit moeten zijn. Dit is een van de redenen dat zoveel mensen zippo aanstekers kopen. Wanneer je een zippo hebt uit een speciale serie of eentje die bijvoorbeeld van een beroemdheid is geweest of waar een ander apart verhaal achter schuilt dan kan de waarde al gauw oplopen tot enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s/dollars. Mocht je interesse hebben om een speciale zippo te kopen, laat deze dan altijd nakijken door een expert zodat je geen kat in de zak koopt.

zippo aanstekersZippo aanstekers en Vuurwerk

Zippo aanstekers kunnen ook uitstekend gebruikt worden als vuurwerk aansteker. De zippo aanstekers zullen nadat de vlam eenmaal brand, vanzelf blijven branden totdat je het klepje zelf weer dicht doet. Dit kan erg handig zijn als je nog even het lontje van het vuurwerk moet opzoeken. Er kleven alleen wel een aantal nadelen aan het gebruik van een zippo ten opzichte van een stormaansteker. De zippo heeft een normale vlam die niet goed tegen de wind kan en zal doven bij harde wind. Je moet de zippo aanstekers ontsteken door middel van een vuursteentje, bij veelvuldig gebruik achter elkaar kan je duim hierdoor een beetje gaan irriteren.

Let op: namaak zippo aanstekers!

Wanneer je online een zippo wilt kopen let er dan op hij wel echt is. Helaas zijn er steeds meer webwinkels die nagemaakte zippo’s verkopen van een veel slechtere kwaliteit. Deze zippo aanstekers worden vaak gemaakt in China en kunnen absoluut niet tippen aan de originele kwaliteit van een originele zippo. Als je dus zippo aanstekers tegenkomt bij een pas opgerichte webshop die niet is aangesloten bij een keurmerk en nog niet of niet veel klantenbeoordeling heeft wees dan extra alert. Je wilt namelijk wel een zippo van de originele kwaliteit kopen!

Ontvang korting!

Laat je naam en e-mailadres hieronder achter en ontvang bericht wanneer er vuurwerk aanstekers met korting verkocht worden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Je mailadres is veilig, wij haten spam ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *