Vuurwerk Afsteken

door | 8 mei 2016

Vuurwerk afsteken is erg leuk om te doen en is onafhankelijk van hoe oud je bent altijd erg plezierig. Jong en oud kunnen erg veel plezier beleven met vuurwerk afsteken. Een punt van ergernis tijdens het afsteken van vuurwerk is dat je aansteker niet wilt meewerken. Door de wind wordt het vlammetje van de aansteker vaak uitgeblazen en zo kan vuurwerk afsteken soms best frustrerend zijn. Mede hierdoor zijn de speciale vuurwerk aanstekers zo uitermate handig om te gebruiken als je gezellig vuurwerk gaat afsteken met vrienden.

Vuurwerk afsteken met een stormaansteker

Tijdens het afsteken van vuurwerk is het belangrijk om over een goede aansteker te beschikken. Uiteraard wordt het altijd aanbevolen om vuurwerk aan te steken door middel van een aansteeklont maar in de praktijk gebeurt dit maar weinig. Vooral de jeugd vind aansteeklonten ‘niet stoer’ en ze zijn soms bovendien onhandig. Want zeg nou zelf, om nou de hele tijd zo’n brandende aansteeklont in je handen te houden terwijl je door de straten loopt is niet echt ideaal. Het is daarom dus extra belangrijk dat vooral de jeugd tussen de 12 en 21 over een goede aansteker kan beschikken tijdens het vuurwerk afsteken. Stormaanstekers zijn de perfect manier om op een veilige maar toch ook gemakkelijke manier vuurwerk aan te steken.

Kostbare tijd

Vuurwerk afsteken mag in Nederland maar op bepaalde tijden, je wilt dus niet dat je kostbare minuten van deze toch al korte tijd verspilt worden doordat je aansteker niet goed functioneert. Wil je een goede stormaansteker hebben die een tijdje meegaat, tegen een stootje kan, en altijd zijn werk zal doen? Kies dan het liefste voor de pyrotorch of voor de metal torch, beide aanstekers hebben hun sporen ruimschoots verdiend met het vuurwerk afsteken. Ze hebben een gastank waarmee je gerust een paar uurtjes kan knallen.

Let er wel altijd op dat je tijdens het afsteken van vuurwerk niet de aansteker recht voor het lontje houdt. Wanneer je dit doet zullen er kruit resten in de voorkant van de aansteker komen en zal hij na verloop van tijd verstopt raken en niet meer werken. Mocht dit toch gebeurt zijn dan kan je altijd proberen om de voorkant schoon te maken met behulp van een wattenstaafje.

Conclusie is dus dat wanneer het op vuurwerk afsteken aankomt je niet om de speciale vuurwerk aanstekers om kunt. Een normale aansteker zal uiteindelijk zijn werk wel doen en het lontje aankrijgen maar de ergernis die je oploopt tijdens het vuurwerk afsteken wil je jezelf liever besparen tijdens deze leuke bezigheid.

Ontvang korting!

Laat je naam en e-mailadres hieronder achter en ontvang bericht wanneer er vuurwerk aanstekers met korting verkocht worden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Je mailadres is veilig, wij haten spam ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *