Pyrotorch

De pyrotorch is al jarenlang de onbetwiste favoriet onder de vuurwerk aanstekers. Door zijn lange pen-vormige uiterlijk kan je de aansteker makkelijk in de hand houden en bewaar je hem met gemak in je broek- of jaszak. Ook de pyrotorch is een stormaansteker en kan met zijn instelbare harde blauwe vlam in elk weer het door jou gekozen voorwerp doen ontbranden. De aansteker is voor vele doeleinde te gebruiken, buiten vuurwerk aansteken kan je de aansteker ook gebruiken voor: survival, maritiem onderhoud, solderen, sieraad reparatie. Sinds een aantal jaar zijn er twee versies op de markt van deze bijzondere aansteker. Hieronder kan je de verschillen tussen de twee types lezen.

Pyrotorch XS-902

Dit type is het nieuwe type van deze aansteker en is rond 2014 geïntroduceerd. Het grote voordeel van deze versie is dat de ontsteking aan de zijkant zit en je deze gemakkelijk met je duim aan en uit kan doen. De ‘oude’ versie moest je eerst de gaskraan open zetten en daarna aan de onderkant de ontsteking aan doen, dit is dus een aanzienlijke verbetering.

Het enige nadeel wat je over de XS-902 kan noemen is dat de vlam wel in grootte verstelbaar is maar je kan niet meer wisselen tussen een normale vlam of een stormvlam.

Pyrotorch 503

De 503 torch is de oude versie welke al bijna tien jaar mee gaat. Bekend bij erg veel vuurwerk freaks. De vlam is instelbaar in grootte en je kan switchen tussen een storm- en normale vlam. Het nadeel is het aan en uit zetten van de aansteker, zoals hierboven vermeld moest je hiervoor twee aparte handelingen verrichten. Dit kwam het gebruiksgemak niet ten goede en hiervoor is sinds kort de nieuwe versie dan ook op de markt gebracht.

De pyrotorch is door middel van een handig klepje makkelijk neer te zetten. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld iets moet solderen en je allebei je handen nodig hebt.

Zelf een Pyrotorch kopen?

Wil jij aankomende jaarwisseling ook de gemakken ervaren van deze super handige aansteker? Dat kan! De pyrotorch is verkrijgbaar in Nederland bij diverse webwinkels. Bij Dutch-Pyro is de pyrotorch al te koop voor slechts €7,95 per stuk. Door op de onderstaande link te klikken ga je direct naar de webshop toe en kan je hem bestellen:
http://www.dutch-pyro.nl/aanstekers/pyrotorch

Ontvang korting!

Laat je naam en e-mailadres hieronder achter en ontvang bericht wanneer er vuurwerk aanstekers met korting verkocht worden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Je mailadres is veilig, wij haten spam ook!