Gasbrander

door | 12 juni 2016

een gasbrander is een aansteker met een sterke blauwe vlam. Eigenlijk is het bijna exact hetzelfde als een stormaansteker. Gasbranders komen voor in erg veel verschillende uitvoeringen en eens zoveel kleuren en formaten. Zo heb je de robuuste gasbrander die gemaakt is van metalen, deze gasbranders gaan een lange tijd mee en kunnen wel tegen een stootje. Je hebt ook rubberen versies, deze zijn vaak een stuk goedkoper doordat het verwerken van rubber een stuk goedkoper is dan metaal. De rubberen gasbrander is vaak ook klein van formaat, vanwege de veelal goedkope prijs is hij erg geliefd onder de meest jonge liefhebbers.

gasbrander aanstekerGasbrander niet voor alle leeftijden

Een gasbrander werkt een tikkeltje anders als een normale aansteker, het is daarom niet aan te raden om zo’n soort brander te gebruiken als je onder de 12 jaar bent. Vanwege de superhete vlam die tot wel 1300 graden Celsius warm kan worden zit een ongeluk wel in een heel erg klein hoekje bij deze aanstekers. De vlam die van een normale aansteker afkomt die is nog vrij onschuldig, als je die vlam per ongeluk even een klein moment op je vinger of hand richt dan zal er niet gelijk iets ergs gebeuren. Het word vanzelf warm en je hebt voldoende tijd om je hand weer weg te halen. De vlam die van een gasbrander afkomt is zo heet dat je vrijwel direct een brandwond op je huid zal krijgen als je al een klein moment deze vlam op je huid richt. De vlam van 1300 graden Celsius kan zelf metalen doen smelten, ga maar na wat er dan met je hand kan gebeuren.

De hiernaast getoonde aansteker, de Metal Torch XL, valt ook onder de categorie gasbrander. Dit is een aansteker van uitmuntende kwaliteit die voor vele toepassingen inzetbaar is. Solderen, vuurwerk afsteken, kaarsen aansteken, industriewerk het kan allemaal met deze turboaansteker.

 

 

Online bestellen

Wanneer je graag een gasbrander online wilt bestellen en deze thuis wilt laten bezorgen dan zijn er diverse webwinkels waar je dit type aanstekers kan kopen. Google maar eens op het woord gasbrander en er zullen meerdere resultaten getoond worden. Misschien ben je zelfs wel op deze pagina beland omdat je aan het zoeken was via google. Een van de webshops die erg goede kwaliteit leveren en tevens een uitmuntende service bieden is Dutch-Pyro. Wanneer je voor 3 uur ’s middags besteld dan heb je jouw bestelling de volgende dag al in huis, mocht er na ontvangst iets niet goed zijn dan kan je een mailtje sturen en dan wordt het product zonder problemen omgeruild. Dutch-Pyro is dus een absolute aanrader als je een gasbrander wilt kopen!
Klik op de link om naar de webshop te gaan: http://www.dutch-pyro.nl/gasbrander/

Ontvang korting!

Laat je naam en e-mailadres hieronder achter en ontvang bericht wanneer er vuurwerk aanstekers met korting verkocht worden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Je mailadres is veilig, wij haten spam ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *