Aanstekers

door | 15 mei 2016

Aanstekers bestaan in vele verschillende vormen en maten. Het meest bekende zijn de sigaretten aanstekers. Iedereen heeft ooit wel eens zo’n aansteker in zijn handen gehad.

Wist je trouwens dat het meest gestolen item op de hele wereld een sigarettenaansteker is? Doordat heel veel mensen dit bij zich hebben en het vaak word uitgeleend aan andere om een sigaret aan te steken. De aanstekers worden niet eens bewust gestolen, het gaat eigenlijk vanzelf omdat je er niet bij nadenkt. Gelukkig is het niet zo’n duur item en doordat het het meest gestolen item is zal je het ook vast wel eens onbewust van iemand anders stelen.

Gasbrander aanstekersgasbrander aanstekers

wat tegenwoordig erg veel aan naamsbekendheid wint zijn de zogeheten gasbranders. Dit zijn het soort aanstekers waar we op deze website veelvuldig over praten en welke ook wel vuurwerk aansteker genoemd worden omdat ze zo goed zijn om vuurwerk mee aan te steken.

Een gasbrander aansteker heeft niet een normale vlam zoals een sigarettenaansteker maar heeft een speciale blauwe vlam, dit word door sommige ook wel een turbo-vlam genoemd. De vlam die ruist heel hard en heeft een aparte blauwe kleur, hierdoor kan je al zien dat de vlam extreem heet is. De vlammen van deze aanstekers bereiken tot wel 1300 graden celsius. Warm genoeg om metalen te doen smelten en om te kunnen solderen.

De gasbranders worden dan ook wijd ingezet voor verschillende doeleinden.

USB-Aansteker

Tegenwoordig zie je ook steeds vaker usb-aanstekers, deze aanstekers kan je opladen via een usb poort op bijvoorbeeld je computer. Ze geven geen vlam zoals de normale aanstekers of de gasbranders doen maar een gloeispiraal die licht op en word heel erg heet. als je hier een sigaret tegen aanhoud zal deze gaan branden. Het is dus eigenlijk gewoon een alternatief voor de gewone aansteker. Doordat er geen vlam meer bij komt kijken is het wel een tikkeltje veiliger.

Ontvang korting!

Laat je naam en e-mailadres hieronder achter en ontvang bericht wanneer er vuurwerk aanstekers met korting verkocht worden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Je mailadres is veilig, wij haten spam ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *