Aanstekers

door | 16 oktober 2016

Aanstekers zijn busjes met vloeibare brandstoffen of gassen erin. Door middel van een ontsteker aan het einde van de aansteker wordt de brandstof of gas ontbrand en hierdoor ontstaat er een vlam. De aansteker wordt vooral gebruikt om voorwerpen zoals een sigaret te ontbranden. Aangezien er veel Nederlanders zijn die roken, hebben veel mensen een aansteker op zak. Er worden daarom veel aanstekers geproduceerd.

Meest voorkomende aansteker

De meest voorkomende aansteker in Nederland, is de plastic aansteker die ook wel de sigarettenaansteker of wegwerpaansteker genoemd wordt. Deze aansteker is zeer simpel gemaakt waardoor ze goedkoop te kopen zijn en waardoor veel mensen deze aansteker gebruiken. Door de jaren heen zijn er steeds meer creatieve aanstekers ontworpen. Over waar je komt zie je wel weer een aansteker met een andere print erop. Dat is ook de reden dat er heel veel mensen rondlopen met net een andere aansteker. Het voordeel van de brandstof van deze benzineaanstekers, is dat de benzineaansteker bij warm weer werkt, maar ook bij koud en vochtig weer. Het enige nadeel van de goedkope wegwerpaanstekers is dat ze niet goed bruikbaar zijn tijdens veel wind. Je moet hiervoor goed je hand tegen de wind in houden om de vlam nog een beetje recht te houden. Hierdoor is het soms verstandig om een sterkere gasbrander te kopen zoals de Pyrotorch.

De Zippo’s

Een andere zeer bekende aansteker is de Zippo. De zippo heeft benzine als brandstof en werkt ook goed bij koud en vochtig weer. Door de unieke vorm ontstaat er een nieuwe manier om een vlam te creëren. De Zippo wordt tegenwoordig overal ter wereld gebruikt en is zeer populair. Daarbij is het niet de bedoeling dat je de Zippo weggooit nadat deze op is. Je kan de Zippo gemakkelijk weer bijvullen nadat hij op is. Verder zijn er veel Zippo’s te vinden op de kermis. Op de kermis kan je namelijk vaak bij verschillende kraampjes een leuke Zippo met print halen voor niet al te veel punten. Daarom wordt er vaak voor gekozen om dan maar een Zippo te nemen. Als je dus klaar bent met de afgezaagde aansteker, kun je er altijd nog voor kiezen om een gasbrander zoals de Pyrotorch te kopen, of om een Zippo te kopen. Deze aanstekers zijn iets leuker om te gebruiken en zijn daarbij ook nog gemakkelijker om te gebruiken.

Ontvang korting!

Laat je naam en e-mailadres hieronder achter en ontvang bericht wanneer er vuurwerk aanstekers met korting verkocht worden.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Je mailadres is veilig, wij haten spam ook!